13 Nisan 2009 Pazartesi

YASAKÇI TTNET !........



TTnet açıklaması:


TTnet e-maillerimizi "daha güvenli" hale getirmek amacıyla 25 portunu kullanıma kapatıyor. ttnet'in sitesinde yapılan açıklamaya göre 15 nisan'dan 30 nisan'a kadar aşamalı olarak seçilen pilot bölgelerdeki dinamik ip adreslerinde 25 portu kapatılacak. bu da demek oluyor ki eğer outlook veya benzeri bir program aracılığıyla mail alıp gönderiyorsanız bu tarihlerden itibaren sorun yaşayabilirsiniz.ttnet'in açıklamasına göre spam ve zararlı program gönderilmesini engelleme amacıyla devreye girecek bu uygulama ttnet'in "internet dünyasının lider şirketi olarak artan spam e-postaların önlenmesine karşı aktif bir rol alması gerektiğini düşünmesi" sonucu ortaya çıkmış. ttnet 25 portu yerine 587'nin kullanımını öneriyor.

uygulamanın ilk adımı olarak aşağıdaki pilot illerdeki dinamik ip adreslerinde 25 portu kapatılıyor: Aydın, Bayburt, Diyarbakır, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Sivas, Tokat ve Trabzon.eğer bu illerde yaşıyor ve ttnet kullanıyorsanız mail gönderirken sorun yaşayabilirsiniz. pilot çalışmaya destek veren Çizgi Telekom, DorukNet, Mynet ve TTMail'in kullanıcıları ne yapması gerektiklerine dair bilgilendirilecekler.eğer gmail, yahoo veya hotmail kullanıyorsanız bu uygulama sizi etkilemeyecek çünkü bu sağlayıcılar 25 portunu kullanmıyor. eğer başka bir yerden mail hizmeti alıyorsanız hiçbir değişiklik yapmadan web arayüzünden sorunsuz kullanmaya devam edebilirsiniz ancak outlook benzeri mail programlarında bir değişiklik yapmanız gerekiyor.yapmanız gereken şeyin adımları programa göre değişiyor ancak en çok kullanılan mail istemci programı outlook 2003 için adımlar şöyle: Araçlar'a tıklayın. E-posta Hesapları'na tıklayın. Var olan e-posta hesabımı görüntüle veya değiştir işaretli iken İleri diyin. Kullandığınız mail hesabına çift tıklayın. Diğer Ayarlar'a tıklayın. GElişmiş sekmesinde giden sunucusu(smtp) kısmındaki kutuya 587 (ya da mail sağlayıcınızın verdiği başka bir port) yazın Tamam, İleri ve Son diyin. bunun dışında ttnet'in hizmet numarası olan 444 0 375'i arayıp 5e bastığınızda müşteri temsilcisinden veya buradan kullandığınız programa göre destek almanız mümkün.ayrıca ben de yardım isteyen arkadaşlara programlarında veya server'larında gerekli port değişikliğini nasıl yapacakları konusunda yardımcı olabilirim.

Kaynak : bildirgeç

Yapılan bu açıklamya sadece gülüyorum. :)

SMTP ve PoP3 , IMAP hizmeti veren yahoo, hotmail, gmail gibi free ve özel domain mail hesapları outlook'la entegre çalışmaycak .

Youtube, ve diğer birçok siteyi kapatan ttnet bunuda kapadı.


Yasakçı zihniyetler sorgusuz veya bazı kanuni gerekçeleri arkalarına alarak herşeyi kapata kapata kendilerini kapatcaklar birgün haberleriyok.....

Bir yerlerde sorun varsa onu önlemek onu kapatmakla değil önleyici diğer çözümlere bakılmakla sağlanır.

Uluslararası standartlardan olan 25 numaralı port sadece turkiyede ADSL kullanalarda 587 olarak tanımlanırsa çalışır ama herkesizn bu ayarları yapması gerekiyor. Peki herkez bu kadar bilgiye sahipmi ?.............

Bu çok saçma şiddetle kınıyorum ADSL için para vericez ve istediklerinde istedikleri şeyleri kapatabilecekler.

11 yorum:

Adsız dedi ki...

arkadaşlar dünyada herkes zaten 25. portalı kullanmıyor. bi biz kullandığımız için buı kadar spamlara maruz kalıyoruz. bence en iyisini yaptı ttnet

Adsız dedi ki...

ttnet bu çalışman hoşuma gitti...beni şu spamlardan kurtaracaksın ya öpt...

Adsız dedi ki...

25. port bloke çalışmları başlamış.pilot çalışma başarılı geçince hemen uygulamyı başaltmışlar tabi.güzel ttnet cici ttnet:)

Adsız dedi ki...

arkadaşlar ttnet müşterilerinin iyiligi için ugraşıyor bizi virüslerden kurtarmaya çalışıyorlar daha ne yapsınlar.

ogrenciyizbiz dedi ki...

25.port kapandı ve kapanmaya devam ediyor.spam maillerde azalmalardan belli değil mi?

chadwick dedi ki...

ttnet bu projeyle ınternetımızı kısıtlamıyor tam aksıne bızı kısıtlayaan spamları engellıyor

Adsız dedi ki...

arkadaşlara katılıyorum zaten sayılarda doğruluyor ttnetin bu olayını çünkü sadece pilot çalışmalardan dolayı tam 6 mlyon spam mail engellenmiş bence iyi rakam

Adsız dedi ki...

ttnetın bu projesini ysakcılık larak algılamak yanlıs olur ttnet kullanıcılarının guvenlıgı ıcın bu uygulamayı baslattı

Unknown dedi ki...

ttnet belki 25. portu kapatmakla hata yaptı daha iyi bi çözüm bulabilirdi ama yinede eldeki en iyisi bu teşekkürler ttnet:)

Unknown dedi ki...

artık pc lerinizn can düşmanı olan stamlardn ttnet sayesnde kurtuluorz

Adsız dedi ki...

evet arkadaşlar sonunda 3 fazzıda bitirdiler ve ttnetin iyi iş yaptığını düşünenleri ttnet haklı çıkardı. isteyen sonuçlara gidip baksın. araştırmacı olun. tşkler ttnet.