7 Kasım 2008 Cuma

Iphone almamak için 25 neden ? Çakma iphone





Apple'nin büyük ses getiren IPhone serisin devamı olan IPhone
3G çıktığı günden itibaren bir hafta içinde 1 Milyon satmasına rağmen İngiliz
Times gazetesi 25 neden sıraladı almamak... İngiliz Times gazetesi IPhone 3G'nin
bukadar yankı uyandırmasına rağmen eksikliklerle yada pazarlama politikalarıyla
ilgili zorlukların bulunduğu 25 madde sıraladı. Belki de IPhone 3G almadan önce
bunları okumanızda fayda var.

1- Yeni cihaz, eski versiyonuna göre biraz daha pahalı ancak halen ucuz sayılmaz. Yurt dışında insanlar eski versiyonun 8 GB'lik modeline yapılan 18 aylık özel bir anlaşmayla ayda 45 sterline bedava sahip olabiliyor. 3G'nin aylık maliyeti ise bu hesaplamaya göre 99 sterline geliyor.
2- 16 GB'lık eski versiyon iPhone yurt dışında özel bir anlaşma ile satın alındığı taktirde limitsiz internet, 75 dakika bedava konuşma ve 125 SMS paketi sunuyor. 3G'de böyle bir kampanya bulunmuyor.

3- Yurt dışındaki O2 mağazalarında yeni cihaz için 'Pay&Go' (Öde ve sahip ol) sistemi geçerli değil. 3G'ye sahip olabilmek için özel anlaşmalara imza atmak gerekiyor.
4- Dokunmatik ekran SMS bağımlıları için kullanışlı değil. Bu, eski versiyon iPhone için de geçerli.
5- Eski versiyonda daha fazla renk seçeneği bulunuyor.
6- 16 GB'lık versiyonu çok güçlü ancak pahalı.
7- Yeni cihazın kamerası eski versiyonla aynı özellikleri taşıyor. 3G'de kullanılan kamerada da flash yok ve gece çekimleri vasatın üzerine çıkamıyor.
8- Video indirmede halen problemler var.
9- Yeni iPhone'un, bir önceki versiyona göre daha ince olmasına rağmen yine de estetik ve kullanışlı bir cihaz olduğu söylenemez. Cepte rahatlıkla taşınabilecek bir aygıt değil.
10- Yeni cihazın arka kısmı plastikten yapılmış. Çizikleri daha az gösterse de kısa zamanda aşınabilir.
11- Telefonun ön kısmında kullanılan siyah metalin, özellikle kadınlar için çok da çekici olduğu söylenemez.
12- Telefonun içindeki bazı teknolojik özellikler teröristlerin işini kolaylaştırabilir.
13- Yeni cihazın pil ömrü oldukça zayıf. İnterneti aktif olarak kullanan ve sık konuşan bir iPhone 3G kullanıcısının pili 5-6 saat içinde bitebilir.
14- Telefonun pili cihaza sabitlenmiş. Yedek pilinizi yanınızda taşısanız bile yetkili bir servise gitmeden değiştirmek imkânsız.
15- İnsanlar cihaz sayesinde You Tube'a isimsiz ve istenmeyen videoları ekleyebilir.
16- Eper Apple fanatiğiyseniz eski versiyon iPhone'u rahatlıkla satın alabilirsiz. 3G'de kullanılan yazılım eski telefona da yükelenebiliyor.
17- Apple fanatiği değilseniz telefondan nefret edebilirsiniz. Arayüzler ve kullanıma alışmakta güçlük çekebilirsiniz.
18- Eğer bir metropolde yaşamıyorsanız, yüksek bağlantı hızı gerektiren 3G işlemlerini gerçekleştirmekte zorlanabilirsiniz.
19- Telefonda hızlı mesaj özelliği bulunmuyor. Mesaj için SMS'i kullanmak zorundasınız. Öte yandan iPhone 3G'de multimedya mesaj özelliği de yok. Fotoğraflarınızı sadece e-posta yoluyla paylaşabiliyorsunuz.
20- Telefonda bulunan web tarayıcısı limitli sayıda flash programını desteklediğinden ötürü her sayfadaki resim ve videolar açılmıyor.
21- 'Kopyala /Yapıştır' özelliği yok.
22- GPS sistemi herkesin işine yaramayabilir.
23- İphone için zaman zaman 'Hazreti İsa'nın Telefonu' deniyor. Bu almamak için bir neden mi bilemiyoruz?
24- Eski cihazda büyük eleştiri alan Bluetooth 3G'de kullanışmış ancak gücü veri transferi için yeterli değil.
25- Telefonun Apple CEO'su Steve Jobs tarafından ' büyük bir ihtişamla'sergilenmiş olması, Apple'ın insanlarda 'kendini beğenmiş' imajı yaratmasına neden oldu.















____________________________________________________________________

Çinlilerin yaptığı Fake Iphone (çakma sahte)














http://www.bildirgec.org/www.deeda.com/

http://www.bildirgec.org/www.deeda.com/

http://us.lge.com/products/model/detail/mobile%20phones_select%20by%20carrier_verizon_VOYAGER.jhtml

http://www.lgmobilephones.com/phone.aspx?id=1024


http://www.hiphonepro.com/portal.php

http://www.htctouch.com/

http://www.itechnews.net/2007/05/25/cect-p168-iphone-clone/

6 Kasım 2008 Perşembe

Asus N10 netbook lar satışa sunuldu ?







Asus N10 netbook "ASUS World 2008" etkinliğinde görüntülendi. Led arka aydınlatmalı 10.2" ekran ile N10, Intel'in Atom N270 (1.6GHz/533Mhz FSB/512KB önbellek) işlemcisini kullanıyor. NVIDIA GeForce 9300GS grafik çözümü sunan dizüstünde oyun keyfi de yaşanabilecek. Kore'de satışa bu ay çıkacak Asus N10 fiyatının Eee PC'lerin üzerinde 500-600$ civarı satışa başladı.
N10 üç farklı modelle geliyor :
Designed for optimized mobility,sporting a 10.2" monitor. the ASUS N10E is perfect for individuals constantly on the move.
Designed for optimized mobility, the ASUS N10J is perfect for individuals constantly on the move. Sporting a 10.2" monitor, the N10J delivers a multi-sensory experience with a NVIDIA GeForce 9300M graphics card and Intel Atom processor
Designed for optimized mobility, the ASUS N10Jc is perfect for individuals constantly on the move. Sporting a 10.2" monitor, the N10Jc delivers a multi-sensory experience with a NVIDIA GeForce 9300M graphics card and Intel Atom processor.
Bu ürün "Asus EEE Pc" taşınabilir kolay bilgisayarın biraz daha oyun meraklılarına ve profesyonel amaçlı kullanıcılara yönelik kitleyi hedeflemektedir.
Detaylı bilgi için ;
adresinden inceleyebilirsiniz....










Solid State Disk teknolojisi nedir ? SSD diskler ?


Merhaba arkadaşlar, bilgisayar teknolojilerinde sonyıllarda yeni birşey yok aslında sürekli ileri geliştirmelerle piyasaya giren ürünler mevcut. Sizlere bugün, philips firmasının CD Rom tegeliştirdikten sonra, çığır açacağını düşündüğüm SSD teknolojisinden bahsetmek istiyorum.

Günümüzdeki kapasite uniteleri yani sabit diskler HDD diye kısa adlandırılaan Hard Disk Driver Storage bilgi depoları ve kayıtlı herşeyin bulunduğu yer .......

Günümüz sabit diskleri :
CD, DVD, Disket sürücüler ve Harddisklerdir. Bu tip disklerin bilgi saklayabilmeleri için yapıları elektromekanik donanımlar halinde imal edilirler. Sabit disklerde veri metal, cam veya plastikten yapılma yüzeyi sie demiroksite veyahut manyetik özellikteki diğer maddelerden yapılırlar. Bilginin disk yüzeyine yazılması mıknatıslanma yolu ile gerçekleşir.
Yani bilgiyi yazabilmek için bir sabit diskin içerisinde KAFA diye hitap ettiğimiz yazıcı motor ve laserler bulunmaktadır. Günümüzde sabit diskler 5400 - 7200 - 10000 devir/dak hızlarındadırlar hatta ileri düzeydeki disk sistemlerinde 10000 rpm in üzerinede çıkılmıştır. Bu hızlarda dönen diskin üzerine kafa değerek veri yazmaktadır. Sabit disk teknolojisi hızla ilerlemekte. Günümüzde ise çok hafif ve yüksek kapasitelere ulaşılabilmiştir.
Örnek vermek gerekirse
2007 - Hitachi, 1000 GB’lık (1 TB (Terabyte)) sabit sürücüyü üretmiştir. Günümüzde 1TB gerçektende çok yüksek bir kapasite haline geldi.
Fakat sabit diskler yüksek dönüş hızları ve manyetik dokunuşlar nedeniyle sürücü çalışırken çok hassas bir durum ortaya çıkıyor. Yüksek RPM de oluşan ısı ve çekilen güç…. Notebook gibi sistemlerde pil ömrünü uzatabilmek için bilim adamlar minimum güç ve Notebook ları küçültebilmek için minimum ağırlık ve ebat üzerinde kendilerini geliştirmekteler. Yüksek kapasiteli diskleri bu hale getirmek gerçektende zor.. İşte bu anda SSD diskler devreye giriyor diyebilirim.


KAPASİTELER :
Sabit diskler Bayt (B) olarak ölçülendirilirler.. Mesela 160GB dediğimiz zaman160 Gigabyte olarak ölçülendirmiş oluruz. Bu depolanacak bilgi yani veri miktarıdır. Her harf yada her sayı her sembol 8bt den oluşan byte olarak ölçülendirilir. 8 bit = 1 byte olarak ifade edilir. Sabit disklerde Gerçek kapasiteye ulaşabilmek için 1024 katı alınır. Yani sizin bir 250GB diskiniz varsa bu disk gerçek manada 233 GB dır. Sonra diski aldığınız yere niye benim diskim 233GB gözüküyor demeyin
Sabit disklerde düşme, sarsılma, ısınma problemleri her zaman diske zarar vermiştir. Bu noktada özellikle notebooklar için SSD teknolojisi geliştirilmektedir.

SSD diskler :
Aslında SSD diskleri çıkış noktası Notebooklardır. Sabit disklerde 2 milisaniyede 350GB a çıkabilirken SSD diskler ise 0,5 milisaniyede 1500GB a çıkabiliyor. Yani hem erişim süresi hemde erişim kapasitesi Normal Sabit disklere oranla kat kat daha fazla…. Ayrıca SSD Disklerin yapısında Epromlar bulunmaktadır. Yani Sabit diskler gibi motor, manyetik kafa gibi hareketli parçalar yoktur. Bu çok büyük bir avantaj. Tabi sadece bununlada sınırlı kalmıyor ayrıca Notebook sabit disklerinden bir 40GB lık disk 2Watt civarında enerji harcarken SSD diskler 0,5 Watt değerinde kalıyor. Yani her halükarda SSD Disk kullanmak sabit disklere göre çok daha avantajlı. Birde Isı noktasına değinmeden edemeyeceğim. Bir notebook aşırı ısındığı zaman ilk zarar vereceği şeylerden bir taneside sabit diskidir. max 60 dereceye dayanabilen sabit disklere oranla SSD diskler -85 derecelere dayanabilmekte.
Gerek Güç tüketimi gerek veri erişim süresi gereksede veri erişim kapasitesi olsun, ısı değerleri olsun hemen hemen her noktada kat kat daha avantajlı. Bu yüzden notebook üreticileri ileriki yıllarda SSD teknolojisini Sabit Disk teknolojisine tercih noktası olacaktır.
Şimdi tekrarlayalım.
Erişim süresi
Erişim kapasitesi
Isı değerleri
Boyutlar
Mekanik parça dezavantajı
Güç tüketimi.
Bir notebook üreticisi başka ne isteyebilir ki ?
Sadece notebook üreticisi değil son kullanıcı içinde gerçekten çok avantajlı bir sistem haline geliyor. Özelliklede benim gibi bir Bilgi-İşlem elemanıysanız elinizdeki 500GB lık sabit diski bir yerden başka bir yere taşırken aklınızda her zaman aman çarpma aman düşürme aman sallama …. Gibi düşüncelerden kurtulabilirsiniz..
Gelişen teknoloji :
Samsung 64 GB kapasiteli ve 1.8″ yapısındaki SSD’ini duyurmuş durumda. Bu ne demek biliyor musunuz ? 1,8 inch kadar küçük ve 64 GB kadar büyük bir kapasiteye ulaşılabilimiş ve her yeni yılda kapasitelerini ikiye katlamaları ileriyi yeni geleceği düşündüğünüzde SSD disklerin hayatımıza çok kısa bir süre sonunda girebileceğini görebilmekteyiz. Çok yakında 120GB lık disklerini görür gibiyim..
Gelelim Fiyatlarına :
Malesef fiyat teknolojisi kadar tatlı değil tabi bu süreç içerisinde değişecek ve el yakmayan bir hale gelecek. Şöyle bir örnek vereyim. (
http://www.teakolik.com) 16GB lık bir SSD nin fiyatı 1000 USD civarında.. Malesef yani 16GB a bir notebook alırız…
Şuanki teknolojide sabit diskler 1TG sınırına dayanmış vaziyette müthiş bir rakam ama artık sabit disklerin rakamları pekde göz doldurmuyor diyebilirim. SSD rakamlarını tercih ederim .
750GB lık bir sabit disk 400$ civarındayken 16GBlık bir SSD disk 1000$ usd iken pekde yanaşacağınızı sanmıyorum.
Teknoloji ilerledikçe bu SSD diskleri ileride 200USD ye 250GB lık fiyatlar halinde bulacağımıza eminim ama şuan için çok erken…
Sabit disklerde teknoloji
1024 Gigabyte = 1 Terabyte (TB) Sınırında1024 Terabyte = 1 Petabyte (PB) İleride
iken şuan..
SSD Disklerde teknoloji 64GB sınırına dayanmış vaziyette aradaki rakam gerçektende çok büyük umarım teknolojinin ivmesi biraz daha dikine çıkarda kısa sürede TERABYTE sınırlarına ulaşırız…
SSD Disklerin
Avantajları
Hızlı açılmaları
Hızlı okuma zamanı (sabit disklere göre 2 katına hatta üzerine çıkabilmekte)
Hızlı okuma-yazma süresi (yüzlerce kat daha fazla)
Programların çok daha hızlanması ( Özelliklede Windows’un çok daha hızlı açıldığını düşünün )
Daha uzun ömürlü olmaları 50Yıl ve üzeri ….
Hareketli mekanik parçalarının olmaması
Çok daha az elektrik tüketimi (Watt)
Çok küçük ve çok hafif olmaları
Gelelim dezavantajlarına
Fiyat ( 1TBlık sabit disk fiyatına 40gb lık SSD )
Kapasite henüz 64GB sınırındalar
Verilerinize birşey olduğu zaman Sabit diskte kurtarma ihtimaliniz SSD ye göre çok daha fazla
Manyetik alan ve aşırı elektrik yüklenmesinde zarar görmeleri (kolonlar vss….)
Yukarıdaki dezavantajlardan Fiyat ve kapasite teknolojinin ilerlemesi ile bir zaman sonra yok olacaktır. Ama Veri kurtarma ve manyetik alan aşırı elektrik yüklenmesi gibi durumlar farklı gerçi bunlarada üreticiler önlem alıyorlar ve bir süre sonra piyasadaki sabit disklere tarihi eser muamelesi yapabiliriz.



Kaynaklar : http://www.teakolik.com

3 Kasım 2008 Pazartesi

80 'li yıllar da doğmak ve büyümek

Merhaba ,

80 'li yıllarda doğmak ve büyümek nasıl bir duyguydu anlamadan yaşlandık galiba.

Geçmişi hatırlatan bir film olsa aaa bu da vardı dedirtecek ,bir sürü sahneyi bir araya toplayan bir site var, adıda seksenliyillar, çocukken oynadığınız oyunlar, okulda kullandığınız silgiden kaleme kadar , izlediğimiz çizgi filme kadar bir çok ne günlerdi dedirtecek anılar bu sitede var.

Bu siteyi gezerken bir gerçeği anladım. Bir birlerini tanımayan ama aynı ülkede ve şehirde yaşamanın aslında aynı zaman diliminde olmanın verdiği bir ortaklık var insanlarda.Birbirimizi tanımadığımızı zannetsekte, ortak yanlarımız çok. Bakalım sizle nelerimiz ortak......

http://www.seksenliyillar.com/ tıklayın ve geçmişe zaman tünelinde gezinin.

içimden size bu soruları sormak geliyor :

En çok neyi severdiniz açaba ?....

Facebook gurubu seksenli yıllar kardeşliği :

http://www.facebook.com/group.php?gid=10503744918

Bazılarını hatırlatayım .....





































25 Temmuz 2008 Cuma

Bana Dair =========>>>>>>

F1 - RaCe DDD - Drift Drag Drive - Turkey İstanbul

Bi garip adam bu burhan arada böle videolar çeker : )



Hobilerim

Çok değişken bi durum halinde sürekli gelişmektedir.

Evrim süreci halen devam etmektedir .

Tamamlanması bitmemiştir.

Üzerinde çalışıyorum

Test aşamasında alfa sürüm diyebiliriz.